فرودگاه بینالمللی مهرآباد تهران، مقر اصلی ایران ایر و سازمان هواپیمایی کشور است. علاوه بر این شرکت هولدینگ فرودگاههای ایران، دفتر مرکزی خود را در فرودگاه مهرآباد، نزدیک ترمینال 2 بنا کرده است.
قبل از احداث فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در سال 2007، مهرآباد فرودگاه اصلی تهران در پروازهای بینالمللی و داخلی بود اما اکنون فقط پروازهای داخلی را انجام میدهد.
در سال 2016 فرودگاه مهرآباد از نظر مسافر شلوغترین فرودگاه ایران بود و در مجموع 16،678،351 مسافر را جابجا کرد.
این فرودگاه توسط دولت نیز مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از پایگاههای نیروی هوایی ایران است.
این فرودگاه برای اولین بار در سال 1938 همزمان با جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار گرفت و پس از جنگ جهانی دوم در سال 1949، با پیوستن به سازمان هواپیمایی کشوری ایران(ICAO) به پایگاه نیروی هوایی تبدیل شد.
در مه 1957 هواپیما F-84G Thunderjets (جنگنده) و در آوریل 1956 هواپیما Lockheed T-33A Shooting Star (آموزشی) تحویل نیروی هوایی ایران شد.
در سال 1955، پس از ساخت اولین باند فرود، ساختمان ترمینال (ترمینال 1 فعلی) برای پروازهای بینالمللی و داخلی طراحی و ساخته شد.
از جمله طراحان بناهای اولیه فرودگاه، معمار معروف ویلیام پریرا بود.
در سال 1961، فرودگاه مهرآباد ساختمانی دیگر (ترمینال 2 فعلی) برای ورودی پروازها اضافه کرد.
در سال 2004 با راه انداری فرودگاه بینالمللی امام خمینی تهران (IKA)، پروازهای بینالمللی به تدریج از مهرآباد به فرودگاه امام خمینی انتقال پیدا کرد.
تا پایان سال 2007 برنامه انتقال اکثر پروازهای بینالمللی به فرودگاه جدید به پایان رسید.
در ماه ژوئن 2020، فرودگاه مهرآباد ترمینال جدیدی را برای جایگزینی ترمینالهای 4 و 6 اعلام کرد.
ترمینال جدید دارای 20 دروازه و یک ترمینال جدید CIP است ولی هنوز مشخص نیست چه زمانی ساخت آن شروع میشود.
فرودگاه بین المللی مهرآباد از ترمینالهای زیر تشکیل شده است:
این ترمینال پرواز ورودی ندارد و دارای پروازهای خروجی هواپیمایی کیش ایر، هواپیمایی زاگرس و هواپیمایی وارش میباشد.
این ترمینال دارای پروازهای ورودی کیش ایر، هواپیمایی زاگرس، هواپیمایی، آتا، قشم ایر، هواپیمایی معراج، هواپیمایی کارون، ایران ایر، هواپیمایی ایران ایرتور و هواپیمایی وارش میباشد که پروازهای خروجی آن شامل هواپیمایی آتا، قشم ایر، هواپیمایی معراج، هواپیمایی کارون، ایران ایر و هواپیمایی ایران ایر تور است.
این ترمینال پرواز ورودی ندارد و دارای پروازهای هواپیمایی آسمان، هواپیمایی ماهان، هواپیمایی تابان، هواپیمایی کاسپین، هواپیمایی اترک، هواپیمایی پویا، هواپیمایی ساها و هواپیمایی سپهران میباشد.
این ترمینال دارای پروازهای ورودی هواپیمایی آسمان، هواپیمایی ماهان، هواپیمایی تابان، هواپیمایی کاسپین، هواپیمایی اترک، هواپیمایی پویا، هواپیمایی ساها و هواپیمایی سپهران است و پرواز خروجی ندارد.
برای پروازهای باری استفاده میشود.
برای هواپیمایی معراج برای پروازهای دولتی استفاده میشود.
این ترمینال به تقاضای مسافران قابل استفاده است و این ترمینال برای همه درخواستها باز است.
-در 15 مارس 1974، شرکت هواپیمایی استرلینگ ایرویز دچار نقص در تجهیزات فرود شد. هنگامی که هواپیما در حال فرود بود، تجهیزات اصلی فرود از کار افتاد و باعث سقوط بال راست و آتش سوزی آن شد. در این حادثه 15 مسافر کشته شدند.
-در 5 دسامبر 1974 سقفی از فرودگاه فرو ریخت که 17 کشته و دهها مجروح جای گذاشت.
-در 8 فوریه 1993 برخورد هوایی بین هواپیمای توپولوف ۱۵۴ هواپیمایی ایران ایرتور با جنگنده سوخو ۲۴ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رخ داد که باعث کشته شدن 133 سرنشین هر دو هواپیمای درگیر شد.
-در 20 آوریل 2005 ، یک بوئینگ 707-3J9C از فرودگاه بینالمللی کیش به مقصد فرودگاه بینالمللی مهرآباد در تهران پرواز کرد اما در هنگام فرود دچار حادثه شد و در رودخانه کن سقوط کرد.
در 19 ژوئن 2005، هواپیمایی Northwest Airlines DC-10 که از بمبئی به آمستردام در حرکت بود، به دلیل نشانهای از آتش سوزی در محفظه بار، در فرودگاه مهرآباد فرود اضطراری کرد که معلوم شد هشدار نادرستی است. هواپیما 8 ساعت بعد بدون هیچ حادثهای حرکت کرد.
در 6 دسامبر 2005، سقوط هواپیمای ترابری ارتش ایران در تهران ۱۲۸ کشته و ۱۳۲ زخمی برجا گذاشت.
یک فروند هواپیمای فوکر ۱۰۰ شرکت ایران ایر، هنگام برخاستن از باند فرودگاه مهرآباد دچار حادثه شد. این هواپیما که حدود صد مسافر داشت، قرار بود از تهران به مقصد شیراز پرواز کند، اما چرخهای هواپیما هنگام برخاستن به علت انحراف از باند فرودگاه کنده شد و بال هواپیما آتش گرفت.
در 10 آگوست 2014 یک فروند هواپیمای آنتونوف-۱۴۰، متعلق به شرکت سپاهان ایر (هواپیمایی هسا) که حامل ۴۸ مسافر و خدمه بود، از تهران به مقصد طبس، از فرودگاه مهرآباد بلند شد و چند دقیقه پس از بلند شدن از باند، در بلوار شیشه مینا واقع در غرب تهران سقوط کرد. در این حادثه ۳۸ نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی شدند.
در 15 اکتبر 2015 ، یک بوئینگ 747 هواپیمایی ماهان در مسیر بندرعباس در جنوب ایران پس از برخاستن قطعات موتور خود را از دست داد و برای یک فرود اضطراری بازگشت. هیچ یک از 300 سرنشین هواپیما زخمی نشدهاند.